Serpentine Gallery Pavilion 2005 | Álvaro Siza Vieira and Eduardo Souto de Moura with Cecil Balmond
In designing the Pavilion, Siza sought to ‘guarantee that the new building - while presenting a totally different architecture - established a “dialogue” with the Neo-classical house’.The result was a structure that mirrored the domestic scale of the Serpentine and articulated the landscape between the two buildings. The Pavilion was based on a simple rectangular grid, which was distorted to create a dynamic curvaceous form. It comprised interlocking timber beams, a material that accentuated the relationship between the Pavilion and surrounding Park.
  1. areashape reblogged this from thisnewurbanity
  2. autan reblogged this from thisnewurbanity
  3. biggestbossuveseenthusfar reblogged this from thisnewurbanity
  4. i-heart-courtenay-fer-realz reblogged this from thisnewurbanity
  5. hazy-mornings reblogged this from koncepti
  6. queijo-marmelada reblogged this from thisnewurbanity
  7. koncepti reblogged this from thisnewurbanity
  8. thisnewurbanity posted this